latinica  ћирилица
23/11/2015 |  16:37 | Autor: klix.ba

Borac poražen od Željezničara na Grbavici

Utakmica 16. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Borca odigrana je danas na Grbavici nakon što su se stekli uslovi za igru poslije snježnih padavina koje su našu zemlju zahvatile tokom vikenda. Plavi su pobijedili golom Tiaga.
Borac - Željezničar - Foto: RTRS
Borac - ŽeljezničarFoto: RTRS

Željezničar je dobro otvorio utakmicu i poveo u 11. minuti golom Tiaga. U 29. minuti je dobro šutirao Đelmić, ali nije pogodio. Borac je odličnu priliku za izjednačenje imao u 33. minuti preko Koljića koji nije uspio savladati Antolovića.

Nova prilika za Banjalučane se ukazala u 38. minuti, no, Radinović nije pogodio mrežu Plavih. Željezničar je nakon prvog poluvremena imao minimalno vodstvo.

Drugo poluvrijeme je počelo prilikom za Željezničar, šutirao je Blagojević u 51. minuti, ali neprecizno. Tri minute kasnije je Tiago asistirao Kokotu, koji s peterca nije uspio zatresti mrežu Borca.

Igrala se 55. minuta kada je Јović dodao loptu do Јandrića, čiji je udarac lako zaustavio golman Antolović.

Rezervista Željezničara Stokić je izveo slobodan udarac u 70. minuti, ali se sjajnom odbranom istakao Јović. Osam minuta kasnije je iz slobodnjaka pokušao i Beganović, no, ponovo je odbranio golman Borca.

Promjene rezultata do kraja nije bilo, pa su Plavi na kraju upisali sva tri boda zahvaljujući Tiagovom golu.

Željezničar je osmi na tabeli sa 24 boda, dok je Borac 14. sa 12 osvojenih bodova.