latinica  ћирилица
24/11/2015 |  11:55 ⇒ 11:58 | Autor: B92

DŽejms dostigao Oskara Robertsona (VIDEO)

Lebron DŽejms nastavlja da ispisuje istoriju NBA lige, a protekle noći učinio je nešto što je do sada uspjelo samo Oskaru Robertsonu.

Krilo Klivlend Kavalirsa je sa 13 asistencija protiv Orlanda postao tek drugi igrač u istoriji NBA koji je osim po broju poena, ušao i među 25 najboljih asistenata.

DŽejms sada u karijeri ima 6.395 asistencija, a do penzije bi mogao bi da napreduje i do Top 10, gdje se nalaze Stokton (5.806), Kid, Neš, DŽekson, Medžik, Robertson, Zomas, Pejton, Andre Miler, Striklend.

"Mislim da se u NBA bespotrebno trude da upoređuju velikane, umjesto da prihvate samo činjenicu da su među njima. Mislim da u NFL ne porede velike kvorterbekove, već kažu DŽo Montana je sjajan, Tom Brejdi je sjajan, Aron Rodžers je sjajan, Teri Bredšo je sjajan. Ali u našem sportu je stalno prisutno pitanje ko je bolji, DŽordan ili Oskar, DŽordan ili Lebron ili Kobi. Ako razumiješ istoriju sporta, znaš da je nemoguće zaboraviti Oskara Robertsona. On je skoro uvijek prosječno zabiežio tribl-dabl", rekao je DŽejms.

To je još prije pet godina pričao upravo Robertson, koji je na izjavu Čarlsa Barklija da DŽejms nikad neće biti DŽordan rekao da je on "klasa za sebe".

LBЈ je trenutno 19. strelac NBA svih vremena sa 25.274 poena, a neće mu trebati još mnogo da napreduje do 15. pozicije na kojoj je Kevin Garnet.

"Kad god se pojavi neki sjajan mladi igrač svi će da ga porede sa Majklom DŽordanom. Za mene je DŽejms više tim igrača poput Medžika ili Oskara, zbog vizije koju ima. To ga razlikuje od ostalih velikana", rekao je trener Orlanda Skot Skajls.