latinica  ћирилица
24/11/2015 |  15:23 | Autor: SRNA

Opština Istočni Drvar bez električne energije

Opština Istočni Drvar nema električnu energiju, a u opštini Kneževo sanirani su svi srednjenaponski prekidi.
Istočni Drvar (Foto: Google Maps) -
Istočni Drvar (Foto: Google Maps)

Bez struje je još samo pet odsto područja opština Mrkonjić Grad, Šipovo i Ribnik.

Veći dio područja opština Kupres Republika Srpska i Krupa na Uni stavljen je pod napon, saopšteno je iz preduzeća "Elektrokrajina".

Na području Banjaluke bez napajanja električnom energijom su isključivo prigradska naselja, uglavnom u rejonu Bronzanog Majdana i Krupe na Vrbasu, gdje su radnici na terenu i očekuje se da ovo područje bude stavljeno pod napon u toku dana.

Na području opštine Čelinac bez napajanja električnom energijom je još nekoliko trafo-područja prema naseljima Ukrina, Skatavci i Popovac, dok je u opštini Kotor Varoš bez napona još samo manji dio dalekovodnog pravca prema Šipragama.

Bez struje na području Prijedora je dio dalekovodnog pravca prema Gornjoj Ravskoj, a u opštini Oštra Luka bez napona su još četiri trafo-područja, dok je u opštini Krupa na Uni većina područja snabdjevena električnom energijom.

Do privremenih prekida u snabdijevanju električnom energijom na distributivnom području "Elektrokrajine" dolazilo je zbog vlažnog snijega koji je obrušavao granje na dalekovodne stubove i kablove koji su pokidani.

Sve ekipe lokalnih elektrodistribucija su na terenu i rade na sanaciji srednjenaponske mreže i rješavanju prioritetnih kvarova na niskonaponskoj mreži.