latinica  ћирилица
27/11/2015 |  17:03 | Autor: B92

Predsjednik FIBA: Ne suspenziji klubova, ne želimo "rat"

Predsjednik FIBA Patrik Bauman demantovao je da će FIBA na bilo koji način kazniti klubove koji su potpisali ugovor sa Evroligom.
FIBA - Foto: B92
FIBAFoto: B92

“Nova Evroliga? Ne možemo biti robovi malog broja klubova, pa bili oni i veliki klubovi. Ako se zatvore vrata desetogodišnjim licencama, baza više neće rasti. Čitao sam o sankcijama, kaznama i suspenzijama za ekipe koje ne dođu u naše takmičenje, ali to se neće desiti, ne želimo rat, već da izgradimo zajednički projekat“, rekao je Bauman za Gazeta delo Sport.

“Za sve je potrebno vrijeme i malo ćemo patiti dok projekat ne zaživi na najbolji mogući način. Mislimo da Evrokup više ne bi trebalo da postoji, već da se osmisli treće takmičenje koje bi bilo namijenjeno ekipama koje žele internacionalno iskustvo“, dodao je Bauman.

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu dao je intervju za B92, a u njemu je između ostalog govorio i o odnosu sa FIBA.

“Sada je vrijeme da se približimo i da zajedno diskutujemo o budućnosti. Smatramo da je FIBA jedno od najvažnijih tijela u košarci – zaslužuju veliko poštovanje, a Evroliga i klubovi u njoj su im ga ukazali nudeći FIBA da bude dio ovog projekta. Naša je želja da nastavimo zajedno da radimo za dobrobit košarke – novi sistem Evrolige vrlo je sličan onome što su oni predložili prije nekoliko nedjelja. Iskreno želimo da nam se FIBA pridruži – predstavićemo im detalje novog projekta, kao i različite načine da se oni uključe i da zajedno radimo na napetku klubova i reprezentacija, a to je ono što svi želimo“, kaže Bertomeu.