latinica  ћирилица
30/11/2015 |  10:07 | Autor: RTRS

Četiri nagrade za NPRS na 32. susretima pozorišta BiH u Brčkom

27. novembra, u brčanskom Domu kulture uručenjem nagrada, završeni su 32. Susreti pozorišta/kazališta BiH u Brčkom.
Urnebesna tragedija (foto: www.banjaluka.com) -
Urnebesna tragedija (foto: www.banjaluka.com)

Gran pri 32. Susreta za najbolju mušku ulogu, prema ocjeni stručnog žirija kojeg su činili zagrebački glumac Ivo Gregurević, direktor Sterijinog pozorja Miroslav Miki Radonjić i teatrolog i dramski pisac iz Sarajeva Almir Bašović, dodijeljen je Petru Božoviću za ulogu Oca u predstavi “Otac i sin” autora Nebojše Romčevića u režiji Nikole Pejakovića, i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Najbolja mlada glumica, prema ocjeni stručnog žirija je Nataša Perić, koja je tumačila lik Nevena u predstavi URNEBESNA TRAGEDIЈA, Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Među laureatima u izboru stručnog žirija ovogodišnjeg brčanskog pozorišnog festivala, našla se i scenografkinja NPRS, Dragana Purković Macan, koja je dobila nagradu za najbolju scenografiju u dramskom komadu URNEBESNA TRAGEDIЈA Narodnog pozorišta Srpske.

Nagradu za najbolju predstavu u cjelini u konkurenciji pozorišta iz BiH, žiri publike dodijelio je predstavi URNEBESNA TRAGEDIЈA, koju je izveo glumački ansambl Narodnog pozorišta.