latinica  ћирилица
30/11/2015 |  17:13 | Autor: TANЈUG

U Bečeju se snima film "Јesen samuraja"

U Bečeju je počelo snimanje romantične komedije "Јesen samuraja", po scenariju Dimitrija Vojnova i u režiji Danila Bećkovića, čija se premijera očekuje krajem iduće godine.
Filmska traka - Foto: ilustracija
Filmska trakaFoto: ilustracija

Petar Strugar igra Vladicu, profesionalnog karatistu, koji se vraća u rodni grad iz zaljubljuje u Snežanu (Hristina Popović) koja ima malog sina Vukašina.

Njegova potraga za poslom kojim bi izdržavao novu porodicu dovodi ga u niz komičnih situacija.

Vojnov je rekao da za razliku od filma "Mali Budo" koji je radila ista ekipa, "Јesen samuraja" ima jaču ljubavnu priču, jaču priču o sazrijevanju.

- Mislim da će ovo biti osvježenje, jer odavno u srpskoj kinematografiji nismo imali romantičnu komediju i film koji se snima van Beograda. Pokazećemo drugačiji doživljaj gradskog života, što je izazov za sve nas - istakao je Vojnov.

On je primijetio da se nakon velikog uspjeha filma "Mali Budo" stvorila kritična masa koja je očekivala nastavak i dodao da na reportoaru srpskih bisokopa ima mnogo nastavaka, te su željeli da snime novu, originalnu priču sa pozitivnim likovima i drugačijom emocijom.

Bećković je rekao da pokušavaju da naprave vedar, veseo i dinamičan film, naglasivši da je ekipa već uigrana i odlično funkcioniše.

Za direktorku fotografije Bojanu Andrić vrlo je inspirativno što se film snima van Beograda.

"Bečej će biti prikazan kao romantičan gradić, pun jesenjih boja, lijep za život. Imamo odlične tehničke uslove, vrlo smo zahtjevna ekipa, ali nam Bečejci izlaze u susret svemu", rekla je ona.

Strugar je najavio da će u filmu biti dosta borbi, ali i romantičnih scena; sa pripremama je počeo u decembru prošle godine, a trenirao je boks, karate, džiudžicu.

Najmlađi u glumačkoj ekipi je šestogodišnji Petar Novićević, kome je ovo prvo pojavljivanje na filmu.

Producent Marko Paljić rekao da će prva faza snimanja trajati do 15. decembra u Bečeju, slijedi druga faza tokom februara i marta na drugim lokacijama, a film bi u kinima trebalo da bude početkom novembra sljedeće godine.