latinica  ћирилица
01/12/2015 |  16:18 ⇒ 16:31 | Autor: RTS

Ministarski savjet OEBS-a u Beogradu, stigli prvi gosti

Sve je spremno za održavanje Ministarskog savjeta OEBS-a 3. i 4. decembra u Beogradu. Prestonica će ugostiti više od 40 ministara spoljnih poslova, a već danas pristižu delegati kako bi učestvovali na pripremnim sastancima. Na sastanku će učestvovati predstavnici 57 država- članica i 11 zemalja partnera OEBS-a.
Ministarski savet OEBS-a u Beogradu - Foto: RTS
Ministarski savet OEBS-a u BeograduFoto: RTS

Beogradska Kombank arena primila je prve goste - prethodnicu Ministarskog saveta OEBS-a. U jednoj od deset kancelarija za sastanke sa ukupno 1.700 mjesta, pripremni sastanci.

Ambasadori i visoki zvaničnici zauzeli su mjesta u jednoj od sala arene gdje razrađuju planove za sastanak na ministarskom nivou koji će se održati u plenarnoj sali u četvrtak i petak, 3. i 4. decembra.

Za 1.500 predstavnika 57 zemalja - članica i 11 država partnera i 3.000 slušalica, 650 mikrofona i 29 prevodilačkih kabina - na šest jezika.

Najveći organizacioni izazov za Beograd od Samita nesvrstanih 1989. godine i u godini kada se obilježavaju četiri decenije od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija. Prilika i za promociju grada.

"Imali smo priliku prošle godine da budemo domaćini Samita 16 šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, bio nam je u posjeti i predsjednik Kine, bili smo domaćini i samita gradonačelnika, ali ovo je najveći skup u posljednjih 26 godina i sjajna prilika i za promociju grada Beogarda", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Važni sastanci u Palati Srbija. Sala Јugoslavija sprema se da na ručku ugosti visoke delegate, koje će na ulazu sačekati i promotivni štandovi. Skup će pratiti više od 500 predstavnika medija, a akreditovano je 150 redakcija.