latinica  ћирилица
01/12/2015 |  21:34 ⇒ 22:43 | Autor: RTRS

SEHA liga- Pobjeda Borca nad Tatranom

Rukometaši banjalučkog Borca ostvarili su večeras važnu pobjedu na svom parketu u dvorani Borik.
RK Borac - Foto: RTRS
RK BoracFoto: RTRS

Rukometaši Borca pobijedili su večeras slovački Tatran Prešov rezultatom 24:23 u 10. kolu regionalne SEHA lige. Pogodatkom Stefana Јankovića u posljednjim sekundama utakmice, domaćini su oduševili publiku i uknjižili važnu pobjedu.

Borac slavi Stefana Јanovića. 23-godišnji bek Banjalučana fenomenalnim golom, u posljednjim trenucima meča sa više od polovine terena, donio je pobjedu svojoj ekipi, drugu ove sezone u SEHA ligi. Borac je odigrao najbolju utakmicu ove sezone i na krilima publike i mladih igrača, Јankovića, Ćelića i Ćeranića, koji su postigli posljednjih pet golova, došao do zasluženog trijumfa.

Banjalučani su gubili većim dijelom utakmice, na poluvremenu 14-10, a u pojedinim trenucima i sa 6 golova razlike, međutim u posljednjih 10 minuta, Borac je dobrom igrom u odbrani, i uz malo sreće, uspio da uhvati rezultatski priključak, a finiš začini nevjerovatnim golom Јankovića.

Ovo je bio tek drugi poraz slovačkog šampiona u SEHA ligi, u kojoj je i dalje lider na tabeli i jedan od kandidata za titulu.

Najefikasniji u ekipi domaćina bio je Јanković sa 6 golova, Ćelić je postigao 4, a Ćeranić i Trivundža po tri. U ekipi Tatrana Antl i Rabek postigli su po 6 golova. U narednom kolu, 9. decembra Banjalučani dočekuje subotički Spratak Vojput.