latinica  ћирилица
02/02/2016 |  08:37 | Autor: B92

Јokić sam protiv Reptorsa – 27 poena, 14 skokova (VIDEO)

Nikola Јokić odigrao je protekle noći najbolji meč u NBA ligi postigavši 27 poena uz 14 skokova.
Nikola Јokić - Foto: Beta/AP
Nikola ЈokićFoto: Beta/AP

Јokić je praktično sam "nosio" Denver do pobjede nad Torontom 112:93, okončavši seriju Reptorsa od 11 uzastopnih pobjeda.

"Imao je sjajnu utakmicu, srećan sam zbog njega. Rekao sam mu da će mu sada izazov biti da ovako igra svaki meč", rekao je Јokićev saigrač Danilo Galinari.

Reptorsi su se dobro spremili za najboljeg strijelca Nagetsa, Italijan je zaustavljen na 13 poena, ali nisu imali rješenje za rukija iz Srbije.

Јokić je već u prvom poluvremenu bio blizu "dabl-dabla" sa 15 poena i 7 skokova, rezervisano je počeo drugo, da bi sa šest uzastopnih poena krajem trećeg perioda odveo Denver na 73:60, nakon čega Toronto više nije uspio da se vrati u egal.

"Kada sam došao ovdje nisam očekivao da ću da igram. Sada imam trenerovo povjerenje", rekao je Јokić.

Ovo je Јokiću bio sedmi "dabl-dabl" u ruki sezoni, četvrti na posljednjih pet mečeva.

Vili Barton je postigao 20, a Rendi Foj doda 16 poena za Nagetse. Reptorse je predvodio Demar Derozan sa 24, dok je drugi "Ol-star" ovog tima Kajl Lovri ubacio samo 9 (1/6 slobodna).

Majk Meloun: Ne bih ga menjao ni za koga na svijetu

"Kakva igra! Kad god pomislim da je dostigao maksimum svoje ruki sezone, on pronađe način da me impresionira. Možemo pričati i o drugim talentovanim mladićima u ligi, ali ne bih ga mijenjao ni za koga na svijetu. On je poseban mladić i poseban talenat. A biće sve bolji kako postaje snažniji", rekao je trener Nagetsa.