latinica  ћирилица
02/02/2016 |  11:14 | Autor: TANЈUG

Đenero: Milanović naredio moje praćenje

Politički analitičar Davor Đenero tvrdi da je bivši premijer, lider najuticajnije opozicione SDP Zoran Milanović, naredio njegovo praćenje zbog tekstova koje je objavljivao o njemu.

"Bio sam upozoren od nekih ljudi prije dosta vremena da je gospodin Milanović svome dvorjaninu Lozančiću naložio da me prate, a razlog tome su tekstovi koje sam objavljivao o njemu. Ključno u tome je i što sam cijelo vrijeme pokušavao reći jeste činjenica da on nije čovjek od demokratskog političkog materijala i da nije sposoban funkcionisati niti u jednom obliku ograničene vlasti", rekao je Đenero u HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

Na pitanje o njegovom kontaktu sa stranim diplomatima, Đenero je odgovorio da kontaktira s velikim brojem ambasadora prijateljskih zemalja, ali da pritom ne kontaktira ni s kim ko ima bilo kakve klasifikovane informacije.

U istoj emisiji je gostovao i potpredsjednik saborskog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbjednost Miroslav Tuđman, bivši predsjednik Ivo Јosipović, Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije i bivši glavni analitičar MUP-a Robert Kopal.

"Niko, pa ni predsjednik ni premijer, nisu izuzeti od nadzora obavještajnih službi, ako se bave nečim što je nezakonito. Trebalo je unaprijed upozoriti predsjednicu Grabar-Kitarović da kontaktira s osobom koja je pod nadzorom, a to je i propust onih koji brinu o bezbjednosti u samom Kabinetu predsednice", rekao je Јosipović, prenio je zagrebački Večernji list.