latinica  ћирилица
02/02/2016 |  11:17 | Autor: TANЈUG

K. Mitrovica: Počelo suđenje zbog napada na srpske mladiće

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, pred vijećem za maloljetnike kojim predsjedava sudija Euleksa, danas je počelo suđenje za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, šestorici maloljetnika albanske nacionalnosti.
Kosovska Mitrovica - Foto: Beta
Kosovska MitrovicaFoto: Beta

Ovi mladići okrivljeni su da su 9. aprila prošle godine, pošto su došli iz južnog dijela Kosovske Mitrovice, napali prvo fizički a zatim i noževima trojicu srpskih mladića, među kojima je bio i maloljetni Nikola Saveljić koji je tada teško povrijeđen.

Euleksov tužilac ih tereti za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, raspirivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti, krađu i prijetnju.

Kako je javio mitrovički Radio Kontakt plus, ova grupa maloljetnika, koja je već od ranije poznata policiji, optužena je i da je 27. maja prošle godine noževima i pištoljem napala još trojicu Srba u blizini perionice automobila, u ulici Kolašinskoj kod Tri solitera, a kasnije u ulici Kralja Petra skidala srpske zastave i noževima i repetiranim pištoljem prijetila građanima.

Oštećene srpske mladiće pred sudom zastupaju njihovi roditelji.