latinica  ћирилица
02/02/2016 |  19:05 | Autor: RTS

Јaja Ture napušta Mančester Siti?

Fudbaler Mančester Sitija Јaja Ture napustiće taj klub, rekao je njegov agent za britanski "San".
Јaja Ture (foto:static.mozzartsport.com) -
Јaja Ture (foto:static.mozzartsport.com)

"Mislim da će Јaja napustiti Mančester Siti. Nadam se da će prije odlaska sa klubom osvojiti Premijer ligu i sve kupove u kojima učestvuje. Nije pitanje da li ga Pep (Gvardiola) voli ili ne. Znate, to je život", rekao je agent Dimitri Seluk.

Mančester Siti je juče objavio da će sadašnji trener Manuel Pelegrini na kraju sezone napustiti klub, a da je već potpisan trogodišnji ugovor sa Gvardiolom.

Ture je 2010. godine napustio Barselonu nakon što je Gvardiola, tada trener katalonskog kluba, dao prednost Serhiju Busketsu.

"Pep može da pozove Turea i da mu kaže da li računa na njega ili ne. Јaja je osvojio svaki trofej u Engleskoj bez Gvardiole, a hoće li Gvardiola osvajati trofeje bez Јaje?", rekao je Seluk i dodao da Gvardiola nije imao petlju da ostane u Barseloni.

"Mislim da će svako ko ima petlju uvijek biti uz klub. Neće biti tu samo kada je klubu dobro, već i kada je loše", rekao je Seluk.

Italijanski mediji su već počeli da spekulišu o prelasku Turea u Inter i njegovom spajanju sa nekadašnjim trenerom u Mančester Sitiju - Robertom Mančinijem.