latinica  ћирилица
05/02/2016 |  15:39 | Autor: RTS

FSS podržava Infantinija za predsjednika FIFA

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da će nacionalni savez na izborima za predsjednika Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) podržati Italijana sa švajcarskim državljanstvom Đanija Infantina.
Đani Infantini - Foto: AP
Đani InfantiniFoto: AP

FSS je jedan od pet evropskih nacionalnih saveza koji je pokrenuo inicijativu da Infantino bude predložen za funkciju predsjednika FIFA.

Duboko vjerujem da ta činjenica adekvatno svjedoči o našim planovima, kao i značaju kojeg zauzimamo u pokrenutoj misiji da dosadašnji generalni sekretar UEFA bude izabran na mjesto prvog čovjeka svjetskog fudbala", izjavio je Karadžić za sajt FSS.

On je dodao da se Infantino profesionalnim, stručnim i dugogodišnjim radom istakao kao moderan i kvalitetan fudbalski radnik, u potpunosti spreman da zauzme najviše mjesto u najpopularnijem svijetskom sportu.

"Zbog svega navedenog, FSS snažno stoji na uvjerenju da je Infantino najbolji kandidat za izbor na mjesto predsjednika FIFA", zaključuje Karadžić.

Uz Infantina, kandidati za nasljednika Sepa Blatera na čelu FIFA su jordanski princ Ali Bin el Husein, šeik Salman bin Ibrahima ek Kalifa iz Bahreina, Francuz Žerom Šampanj i Јužnoafrikanac Toki Seksvejl.

Izbori za novog predsjednika FIFA održaće se 26. februara u Cirihu.