latinica  ћирилица
05/02/2016 |  16:04 | Autor: RTS

Umaru karijeru nastavlja u kineskom Čančung Јataiju

Fudbaler Partizana Abubakar Umaru karijeru će nastaviti u kineskom Čančung Јataiju, potvrdio je sportski direktor Ivica Iliev beogradskim izvještačima sa priprema na Kipru.
Abubakar Umaru - Foto: Novosti.rs
Abubakar UmaruFoto: Novosti.rs

Uprava crno-bijelih prihvatila je ponudu vrijednu 1,2 miliona evra od kluba, kojeg sa klupe vodi bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović.

Abubakar je već igrao u Kini, za Јanbin i Gvanžu RF, odakle je poslije prešao u Crvenu zvezdu, a potom OFK Beograd, Vojvodinu i Beveren.

Kamerunac napušta Partizan poslije jedne polusezone i samo 20 utakmica, na kojima je postigao devet golova.

Radna grupa Partizana juče je odlučila da vrati Andriju Živkovića sa priprema prvog tima na Kipru i priključi ga "grupi profesionalnih fudbalera na koje klub ne računa" u Beogradu, a danas mu je ta odluka i uručena.

Živković je jutros napustio hotel u Nikoziji i tokom popodneva stiže u Beograd.

Već nekoliko nedjelja traje saga u vezi sa Živkovićevim statusom u Partizanu. Njegovi predstavnici su odbili sastanak s upravom i potpisivanje novog ugovora, pa je Radna grupa odlučila da Živkovića vrati s priprema i pošalje ga u Teleoptik.

Iako se u javnosti spekulisalo da će, zbog toga što 19-godišnji fudbaler nije prodat tokom zimskog prelaznog roka, crno-bijeli biti u obavezi da plate 2,5 miliona evra menadžeru Piniju Zahaviju, situacija je još gora po klub iz Humske 1, piše Mocart sport.

Partizanu će, prema pisanju tog portala, na naplatu stići dodatnih 600.000 evra kazne zato što u avgustu prošle godine nije prodao i preostalih 25 procenata ekonomskih prava Apolonu sa Kipra.

Nove detalje ugovora novinarima je otkrio Vladimir Vuletić, član Radne grupe koja rukovodi Partizanom.