latinica  ћирилица
08/02/2016 |  15:16 ⇒ 15:46 | Autor: TANЈUG

Nova Lagunina izdanja najčanijih knjiga domaćih autora

"Prava istorija svijeta" grupa autora okupljena oko sajta "Njuz.net" objavljena u izdanju Lagune krajem prošle godine sada doživljava četvrto izdanje i zauzela je prvo mjesto na listi Laguninih aktuielnih bestslera.
Ilustracija - Foto: RTRS
IlustracijaFoto: RTRS

Ova zabavna, duhovita, originalna knjiga nudi čitaocima istoriju kakvu do sada nisu poznavali: od trenutka kad je Adam posumnjao da ga Eva vara do paranoje Bobija Fišera.

U knjižare stiže četvrto izdanje knjige “Anđeo atentata“ Svetislava Basare, koji se našao u najužem izboru za Ninovu nagradu.

Basara kroz nemoguć dijalog dvojice protagonista, austrougarskog nadvojvode Franca Ferdinanda, s one strane groba, i posmrtnog sekretara Ferdinanda Berhtolda daje drugačije viđenje Sarajevskog atentata, njegovih uzroka i posljedica.

Sa nepresušnim humorom i ironijom pisac obesmišljava stereotipna istorijska tumačenja i nudi svoju, umjetnički uvjerljivu, istinu o presudnim događajima koji su doveli do Prvog svjetskog rata.

U prodaji će se uskoro naći i treće izdanje knjige "Koreni" Dobrice Ćosića. Ovaj moderan klasik srske književnosti, smješten u vrijeme političkih promjena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX i početkom XX vijeka, prati živote Aćima Katića, čovjeka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa.

Ovo je priča o srpskim korijenima XIX vijeka, kako su nastajali i razvijali se i gdje su prekinuti.