latinica  ћирилица
12/02/2016 |  09:01 | Autor: B92

Radonjić: Јako sam zadovoljan ovim trijumfom

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je poslije pobjede nad Cedevitom da je jako zadovoljan trijumfom i rezultatom.
Dejan Radonjić - Foto: arhiv
Dejan RadonjićFoto: arhiv

"Uspjeli smo konačno da savladamo Cedevitu, jako sam zadovoljan ovim trijumfom i rezultatom. Bitna nam je pobjeda ne samo zbog Evrolige, već i zbog ABA lige i onoga što će se gotovo izvjesno dogoditi. Start meča za nas je bio odličan, onakav kakav donosi mir i stabilnost i uvjerenje da možemo da budemo dobri kad je najbitnije", rekao je Radonjić.

"Cedevita je mnogo puta ove sezone pokazala da može da igra jako, to je i sada pokazala. Mi smo u drugoj četvrtini malo pali, a mogli smo da budemo u boljoj rezultatskoj situaciji. Oni su to iskoristili, bili dobri i u trećoj dionici, smanjili zaostatak, no mi smo odradili odličan posao na obe strane u posljednjem kvartalu i došli do pobjede", dodao je Radonjić.

Srpski i regionalni šampion zabilježio je četvrtu pobjedu u Top 16 fazi Evrolige, pošto je sa 94:74 savladala Cedevitu u Pioniru.

"Nije bilo nimalo lako da dođemo do ovog uspjeha. Ušli smo u meč sa neprijatnim problemima, a do posljednjeg momenta bilo je neizvjesno učešće Јovića. Ali, svi su odradili veliki posao kako bi ga odmijenili. Јović je imao povredu trbušnog mišića, ali nije ništa strašno, biće spreman za Kup u Nišu. Јako nam je bitno da se vrati na teren što prije, jer su nam svi igrači potrebni u nastavku sezone. Velika zahvalnost publici jer nas je nosila do četvrte pobjede u Top 16 fazi", zaključio je crnogorski stručnjak.