latinica  ћирилица
12/02/2016 |  12:47 | Autor: B92

Miror: ЈSL najdosadnija liga u Evropi

Engleski ’Miror’ napravio je listu od šest najdosadnijih evropskih liga, odnosno šest liga u kojima prvoplasirani tim ima najveću prednost.
Јelen Super liga - Foto: ilustracija
Јelen Super ligaFoto: ilustracija

Na prvom mjestu je srpska Superliga u kojoj poslije 22 utakmice Crvena zvezda ima u odnosu na drugoplasirani Čukarički čak 25 bodova prednosti.

Ekipa Miodraga Božovića nije imala konkurenta u jesenjem dijelu sezone, ima 19 uzastopnih pobjeda i gol razliku nevjerovatnih +50.

Odmah iza srpske Superlige je francuska Liga 1. Pari Sen Žermen osvojio je tri uzastopne titule u Francuskoj, a osvojiće i četvrtu pošto poslije 25 odigranih utakmica ima 69 bodova, čak 24 više od Monaka koji je na drugom mjestu.

Tim Lorana Blana ima manju bodovnu prednost od Zvezde, ali i bolju gol razliku (+51).

Na trećem mjestu je grčka Superliga, odnosno Olimpijakos, bratski klub Crvene zvezde. Pirejski crveno-bijeli neprikosnoveni su u Grčkoj, a poslije 21 odigrane utakmice imaju 19 bodova više od AEK-a (61-42).

Borba za titulu nije zanimljiva ni u Mađarskoj. Ferencvaroš je neprikosnoven, ima 49 bodova poslije 19 kola, 18 više od Ujpešta i gotovo izvjesno će osvojiti titulu.

U bjeloruskoj Premijer ligi BATE je na čelu tabele poslije 26 utakmica. Tim iz Borisova ima 65 bodova poslije 26 utakmica uz samo jedan poraz. Drugi je Dinamo Minsk sa 53 boda i tri poraza.

Istu bodovnu razliku prvoplasirani ima i u švajcarskoj Superligi gdje poslije 19 utakmica vodi Bazel sa 46 bodova, ispred ekipe Grashopersa.