latinica  ћирилица
14/02/2016 |  08:31 ⇒ 09:18 | Autor: RTRS

Banjaluka: Promocija knjige o životu Јadranke Stojaković "Boje zvuka" (VIDEO)

Knjiga o životu proslavljene kantautorke Јadranke Stojaković "Boje zvuka" čija je autorka Milka Čeremidžić predstavljena je u banjalučkom Konzum centru.
Boje zvuka - Foto: RTRS
Boje zvukaFoto: RTRS

Riječ je o autobiografskoj prozi u kojoj su sabrana sva Јadrankina sjećanja i razmišljanja u godinama teške bolesti. 

Zabilježiti priče o životu Јadranke Stojaković istovremeno je bilo i teško i lako. Autorka knjige „Boje zvuka“, Milka Čeremidžić, kaže da je bilo teško s obzirom na to da je trebalo ispričati život osobe koja je teško bolesna i nema joj lijeka, ali s druge strane, vedrina Јadrankinog duha i njena pozitivna energija olakšali su posao.

- Međutim, kako je vrijeme odmicalo i postalo jasno da Јadranka neće više imati živih nastupa, prije svega muzičkih, ta knjiga i cijeli projekat je dobio drugu dimenziju i Јadranka danas kad priča o tome ona kaže to je moj zavjet, uspomena onima što me dobro znaju, a podsjećanje onima koji me ne znaju da zapravo razumiju čime sam se bavila i šta je bio sadržaj mog umjetničkog života, istakla je Čeremidžićeva.

Odštampano je oko 10.000 primjeraka knjige “Boje zvuka” na tržištu Bosne i Hercegovine i Srbije, a do sada je prodato preko 8.000. U BiH se knjiga pojavila 7. decembra, a prvi tiraž od 1.000 primjeraka prodat je za manje od 20 dana. Drugih 1.000 primjeraka je u prodaji u svim većim gradovima.

Autorka za Јadranku Stojaković kaže da je strastven umjetnik koji kroz slikarsku boju i muziku miješa osjećaje strasti i ljubavi, što je bila i polazna osnova za stvaranje ovog djela.

Sav novac od prodaje knjige i DVD-a na kojem je snimak koncerta sa koleginicama iz Јapana, namijenjen je za troškove oporavka kantautorke, koja je na liječenju u Socijalno-gerijatrijskom centru "Ivan Pavao Drugi" u Banjaluci.