latinica  ћирилица
09/03/2016 |  10:14 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Zlatko Maksimović napustio SDS (VIDEO)

Zlatko Maksimović, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srspke objavio je danas svoju kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine na lokalnim izborima 2016. godine kao kandidat Pokreta uspješna Srpska.
Zlatko Maksimović - Foto: RTRS
Zlatko MaksimovićFoto: RTRS

Maksimovićevu kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine podržali su gradski odbori SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije RS, Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke, Pokreta za Semberiju i Partije ujedinjenih penzionera.

Maksimović je tražio od Gradskog odbora SDS da ga izbriše iz evidencije stranke, a u republičkom parlamentu ubuduće će djelovati kao nezavisni poslanik. 

- Moji problemi u Gradskom odboru SDS ne traju niti pet dana niti pet mjeseci, traju daleko više, traju pet godina. Oni koji su članovi SDS to znaju, zna i dosta novinara. Tu su različiti koncepti. Ova grupa SDS Bijeljine - njima je u interesu pojedinačni interes , interes pojedinca, rekao je Maksimović i dodao - Kod mene su zastupljeni interesi šire društvene zajednice i zbog toga sam se poslije dugog razmišljanja, konsultovanja sa prijateljima odlučio na ovaj korak. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da ga kadidatura za gradonačelnika Zlatka Maksimovića ne iznenađuje.