latinica  ћирилица
09/03/2016 |  14:23 | Autor: SRNA

Mićić: Maksimović hoće "hljeba preko pogače"

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da kadidatura za gradonačelnika koju je danas objavio član Pokreta "Uspješna Srpska" Zlatko Maksimović ne iznenađuje, te da on hoće "hljeba preko pogače".
Mićo Mićić - Foto: SRNA
Mićo MićićFoto: SRNA

"Maksimovićeva kandidatura za mjesto gradonačelnika Bijeljine nije nas iznenadila s obzirom da on na tome radi već nekoliko mjeseci - osniva novo udruženje, novu stranku i hoće 'hljeba preko pogače'", rekao je Mićić, koji je ponovo kandidat SDS-a na ovu funkciju.

On smatra da se svaki tim pojačava kad neko uđe ili izađe iz stranke, te da je "Maksimovićev izlazak iz SDS-a očigledno ojačao ovu stranku i Savez za promjene koji je jedinstven u nastojanju da ostvari svoje ciljeve".

"Mi smo potpuno sigurni da ćemo ponovo pobijediti. Potpuno smo relaksirani što se tiče kandidature Maksimovića i nemamo nikakvih problema, jer smo sigurni u našu pobjedu", kaže Mićić.

On je dodao da je Maksimović danas podnio ostavku i na članstvo u SDS-u, a prije dva dana je "napisao da ne čini ništa što bi narušilo ugled stranke i da je tu kao visoki funkcioner stranke".

Mićić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina, pozvao je Maksimovića da sada, kad je već napustio SDS, vrati sve funkcije koje je dobio od te stranke i da to učine i njegovi istomišljenici iz Doma zdravlja Bijeljina, čiji je Maksimović direktor.

"Neka vrate sve funkcije koje su dobili od SDS-a - i on i njegovi istomišljenici, koji su odbornici ili se nalaze na dobro plaćenim funkcijama pa neka krenu nanovo", poručio je Mićić.

On smatra da je podrška SNSD-a Maksimoviću kratkoročna i da je on toj stranci potreban kao narodni poslanik, a ne kao kandidat za gradonačelnika.

"Da je SNSD ozbiljno računao na mjesto gradonačelniika imali bi svog kandidata, a ne bi podržavali drugog", kaže Mićić.

Zlatko Maksimović, član Pokreta "Uspješna Srpska", objavio je danas svoju kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima.

Maksimović je izjavio i da je podnio zahtjev za izlazak iz SDS-a, čiji je bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izjavu podrške Maksimovićevoj kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine, kao kandidatu Pokreta "Uspješna Srpska", danas su potpisali Savez nezavisnih socijaldemokrata, Demokratski narodni savez, Socijalistička partija, Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka, Pokret za Semberiju i Partija ujedinjenih penzionera Srpske.

Potpisnici ove izjave naveli su da će saradnju u predstojećem periodu zasnivati na partnerstvu, transparentnosti i odgovornosti.