latinica  ћирилица
26/04/2016 |  10:56 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Počela sjednica Skupštine akcionara "Elektroprenosa BiH"

U Sarajevu je počela sjednica Skupštine akcionara kompanije "Elektroprenos BiH", kojoj u ime Republike Srpske prisustvuju predsjednica Vlade Željka Cvijanović i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.
Elektroprenos BiH - Foto: RTRS
Elektroprenos BiHFoto: RTRS

Sjednici  prisustvuju i predstavnici Vlade Federacije BiH i rukovodstvo kompanije "Elektroprenos BiH".

Srna saznaje da je na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine akcionara "Elektroprenosa BiH", između ostalog, Odluka Upravnog odbora o usvajanju finansijskog plana ove kompanije za period 2016-2018. godina.

Prema ovoj odluci, planirani ukupni prihodi u 2016. godini iznose oko 122,5 miliona KM, od čega je većina poslovnih prihoda, odnosno prihoda od prenesene električne energije, a samo dva miliona odnosi se na finansijske prihode od kamata na oročena sredstva.

U 2017. i 2018. godini planirani su ukupni prihodi na približnom nivou kao i u ove godine.

U okviru druge tačke dnevnog reda - Razmatranje i odobravanje Odluke Upravnog odbora o ulaganjima u objekte Kompanije u iznosima više od milion evra, iz Plana investicija za 2016. godinu određuju se objekti u koje će biti izvršeno ulaganje i to po operativnim područjima Sarajevo /Pazarić i Pale/, Banjaluka, Mostar /Tomislavgrad/Kupres i Trebinje/ i Tuzla /Јelah i Teslić/.