latinica  ћирилица
26/04/2016 |  12:56 | Autor: SRNA

"Al šebab" likvidirao petoricu somalijskih vojnika

Pobunjenici iz grupe "Al šebab" izvršili su napad na bazu somalijske vojske i ubili pet vojnika tokom dvočasovne žestoke borbe u blizini grada Baidoa na sjeverozapadu države, rekao je danas vojni oficir Aden Nur.
Somalija: Al šabab - Foto: REUTERS
Somalija: Al šababFoto: REUTERS

"Militanti `Al šebaba` su jutros rano izvršili napad. Pet vojnika je tom prilikom poginulo, dok je 12 vojnika ranjeno", potvrdio je Nur i dodao da je u napadu ubijeno šest pobunjenika.

Abdiasis Abu Musab, portparol grupe "Al šebab" je saopštio da je su njihovi borci iz zasjede napali kamion sa vojnicima poslatim da ojačaju bazu i ubili 11 vojnika, a oduzeli sedam komada oružja.

Abu Musab je rekao za Rojters da su pripadnici grupe "Al šebab" koristili podmetnutu bombu pomoću koje su kamion digli u vazduh, nakon čega su izvršili napad.

Nije bilo moguće utvrditi tačan broj stradalih iz nezavisnih izvora. "Al šebab" je, u prošlosti, preuveličavao broj žrtava napada.

Ova islamistička grupa želi da sruši somalijsku Vladu koju podržavaju zapadne zemlje te često sprovodi napade na vojne ciljeve i civilne objekte kao što su hoteli i restorani, uglavnom u glavnom gradu Mogadišu.