latinica  ћирилица
26/04/2016 |  14:54 ⇒ 15:31 | Autor: Nezavisne

80 godina NUB RS: Izložba "Njegujmo srpski jezik"

U prisustvu Milorada Dodika predsjednika RS i drugih gostiju, povodom jubileja - 80 godina od osnivanja Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske u ovoj ustanovi održana je svečana akademija i otvorena izložba "Njegujmo srpski jezik".
Ljilja Petrović Zečić - Foto: nezavisne novine
Ljilja Petrović ZečićFoto: nezavisne novine

Osim izložbe koja će obići sedam gradova, direktorica NUB RS Ljilja Petrović Zečić istakla je da će kampanja "Njegujmo srpski jezik" obilježiti jubilej ustanove na čijem je čelu, širom Srpke do graja ove godine.

Predsjednik Dodik rekao je da je nakon svih ratova, zemljotresa i raznih nedaća koje su zadesile ovaj kraj, NUB RS ostala institucija koja je sačuvala identitet našeg naroda.

Na današnji dan prije osam decenija osnovana je ova ako ne najznačajnija, sigurno jedna od najznačajnijih kulturnih institucija kod nas.

Zečićeva je juče kampanju "Njegujmo srpski jezik" predstavila zajedno sa Mlađenom Cicovićem, šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Draškom Milinovićem, direktorom Radio-televizije Republike Srpske, Željkom Јovanovićem, fotografom kampanje i urednikom fotografije u listu Politika, i Goranom Milašinom, lingvistom i višim asistentom na Filološkom fakultetu u Banjaluci.