latinica  ћирилица
26/04/2016 |  19:48 | Autor: SRNA

Ninković: Suđenje počelo korektno

Milan Ninković, kojem je pred Sudom BiH počelo suđenje zajedno sa Andrijom Bjeloševićem, Borislavom Paravcem i Milanom Savićem za ratne zločine na području Doboja i Teslića, izjavio je da je današnje ročište proteklo korektno.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

- Današnji svjedok Tužilštva bio je sa područja Doboja, a ispitivanje i od strane tužioca, vijeća i odbrane bilo je korektno - izjavio je Ninković, ali i napomenuo da je ovo možda prvi slučaj da se optužuje neki član Kriznog štaba.

Ninković je napomenuo da ga prvi svjedok Tužilaštva BiH u suštini nije doveo u vezu sa događajima u Doboju i Ševarlijama. "On je samo jednom rečenicom rekao da je čuo za mene, ali da me ne poznaje", dodao je Ninković, koji je tokom rata bio član Kriznog štaba opštine Doboj.

Na pitanje da li će aktuelni gradonačelnik Doboja Obren Petrović biti svjedok u ovom sudskom procesu, Ninković je ocijenio da će svjedočiti i on.

Ninkovićev advokat Branko Ristić rekao je da je u skladu sa krajnjim očekivanjima odbrane ovo ročište dobro prošlo i da efekti iskaza današnjeg svjedoka ne mogu nauditi konceptu odbrane. Ristić je, na pitanje da li je upoznat o svjedočenju Petrovića, rekao da je Tužilaštvo u okviru istrage preduzimalo radnje koje smatra bitnim za evenutalnu posredno ili indicijalno dokazivanje elemenata djela. Prema njegovim riječima, ostalo će biti u mogućnosti da saopšti nakon što Tužilaštvo izvede dio dokaza i nakon što bude evidentno kako činjenično i pravno stoje stvari u tom pravcu.

- Iskaz bilo kog svjedoka, pa tako i ovog svjedoka, njegovog digniteta, digniteta odbrane...ne možemo u ovom trenutku komentaristati - rekao je Ristić.