latinica  ћирилица
26/04/2016 |  19:51 | Autor: SRNA

Vladika Atanasije sa srpskim oficirima i vojnim sveštenicima

Episkop bihaćko-petrovački Atanasije razgovarao je u Banjaluci sa srpskim oficirima i vojnim sveštenicima Srpske pravoslavne crkve pri Oružanim snagama BiH o radu vojnih sveštenika u 2015. godini i njihovim aktivnostima u ovoj godini.
Kasarna "Kozara"-Oružane snage BiH (Foto: Ministarstvo odbrane BiH) -
Kasarna "Kozara"-Oružane snage BiH (Foto: Ministarstvo odbrane BiH)

Vladika Atansije, koji je predstavnik SPC pri Ministarstvu odbrane i Oružanih snaga BiH, razgovarao je danas u Klubu Vojske Republike Srpske u kasarni "Kozara" i o obilježavanju Vidovdana i Krsne slave vojnih sveštenika - Svetog Varnave Hvostanskog.

Vladika se detaljnije upoznao i  s aktuelnim temama i problemima koji se tiču pripadnika Oružanih snaga BiH pravoslavne vjere, saopšteno je iz Eparhije bihaćko-petrovačke.

Na predvaskršnjem susretu razgovarano je o zahtjevu obilježavanja pojedinih praznika preko logističkih odsjeka u vojnim jedinicama, razmatrane su teme pastirskog rada među pripadnicima Oružanih snaga BiH pravoslavne vjeroispovijesti, a bilo je riječi i o ulozi vojnog sveštenika u mirovnim misijama.

Sa vladikom Atanasijem razgovarali su komandant kasarne "Kozara" brigadni general Radovan Ilić, zamjenik komandanta Komande podrške za resurse brigadni general Gojko Knežević i komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadir Nedeljko Kopuz.