latinica  ћирилица
27/04/2016 |  09:33 ⇒ 16:08 | Autor: RTRS

Specijalci negirali krivicu za pljačku 617.000 KM (FOTO/VIDEO)

Pripadnici Specijalne policije MUP-a Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš, Aleksandar Popović i Banjalučanin Oleg Banda negirali su u Okružnom sudu u Banjaluci krivicu za razbojništvo na auto-putu Banjaluka - Gradiška.
Dovođenje u Sud - Foto: RTRS
Dovođenje u SudFoto: RTRS

Optužnica ih tereti da su, kao pripadnici zločinačkog udruženja čiji je Malić organizator, zajedno s pripadnicima Specijalne policije Željkom Inđićem, Goranom Јanjuzom i radnikom Agencije za transport novca "Sektor sekjuriti" Danijelom Kuzmićem u septembru prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zaustavili vozilo "Sektor Sekjuritija" i ukrali 617.000 maraka Unikredit banke.

Јanjuz, Inđić i Kuzmić su priznali krivicu i svjedočiće protiv optuženih. U trenutku njihovog dovođenja u Sud, bio je primjetan veliki broj naoružanih policajaca.

Ročište povodom izjašnjavanja krivice četvorice optuženih trajalo je veoma kratko. Sve četvorica su rekli da nisu krivi, čime stiču prava na suđenje i mogućnost pobijanje dokaza Tužilaštva.

Okružni sud Banjaluka (foto: RTRS)

Pljačka na autoputu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani, 22. septembra prošle godine odigrala se veoma brzo. U sred bijela dana, oko 13.00 časova, specijalci, maskiranih lica naoružani automatskim puškama i raketnim bacačem “zolja” nasilno su zaustavili blindirano vozilo kompanije “Sektor Sekjuriti” koje je prevozilo novac i u iznosu od 617.000a maraka Uni Kredit Banke iz Banjaluke za Zagreb.