latinica  ћирилица
27/04/2016 |  10:03 ⇒ 12:30 | Autor: BETA

Policijska akcija na Kosovu, izdat nalog za hapšenje Azema Sulje

Kosovska policija i Euleks rano jutros započeli akciju hapšenja i pretresa stanova nekoliko osoba za koje se sumnja da su uključene u zloupotrebe oko prodaje imanja u okolini Čaglavice, potvrđeno je iz Euleksa.
 - Foto: TANЈUG
Foto: TANЈUG

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon rekla je da su u akciju uključene velike snage policije, ali nije saopštila detalje operacije.

Prištinski mediji javljaju da policija ima nalog za hapšenje poslanika Demokratske partije Kosova Azema Sulje, koji prema istim izvorima nije pronađen u svom stanu.

Srna prenosi da se Azem Sulja, ujak aktuelnog predsjednika samoproklamovanog Kosova Hašima Tačija, dovodi u vezu sa ilegalnim zauzimanjem više desetina hektara u rejonu Čaglavice, u vlasništvu društvenih poljoprivrednih preduzeća, uzurpaciju više desetina hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Srba, te u vezu sa divljom gradnjom objekata u rejonu Veternik, na kilometar udaljenosti od centra Prištine.

Prema policijskim izvorima, Azem Sulja dobio je dojavu da će akcija biti pokrenuta jutros, pa je, koristeći uticaj i moć, uspio da pobjegne sa Kosova.

Portal Koha javlja da su među privedenima i vozač Sulje i pet drugih osoba.

Očekuje se da nakon okončanja akcije policija objavi saopštenje za medije.

Izvor: Beta/Srna