latinica  ћирилица
27/04/2016 |  13:09 ⇒ 22:12 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa predsjednikom Trnavske regije o intenziviranju saradnje (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je, u okviru posjete Slovačkoj, sa predsjednikom Trnavske regije Tiborom Mikušom o intenziviranju privredne, ekonomske i kulturne saradnje između Srpske i ove regije.
Sastanak Cvijanović - Mikuš - Foto: RTRS
Sastanak Cvijanović - MikušFoto: RTRS

Ocijenjeno je da postoji veliki potencijal i mogućnosti za uspostavljanje saradnje u različitim oblastima i iskazana spremnost za realizaciju konkretnih aktivnosti na budućim zajedničkim projektima.

Cvijanovićeva je upoznala Mikuša sa reformskim mjerama Vlade Srpske koje su usmjerene na stabilizaciju privrednih prilika i stvaranje uslova za privlačenje domaćih i stranih investitora.

Premijerka je naglasila da Vlada želi da sarađuje sa svima koji u njoj vide ravnopravnog partnera, te da će podržati svaku dobru inicijativu koja može doprinijeti većem zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva sa predstavnicima kompanije "Polnovakia Agrar" o saradnji u agraru

Premijerka Srpske razgovarala je danas u Slovačkoj sa predstavnicima kompanije "Polnovakia Agrar" o mogućnostima uspostavljanja buduće saradnje u oblasti poljoprivrede.

Predstavljajući potencijale Srpske Cvijanovićeva je istakla da je Republika Srpska izrazito agrarna zemlja u kojoj, dugoročnim planom razvoja, poljoprivreda zauzima primarno mjesto, te naglasila važnost međusobne razmjene iskustava.

Premijerka je pružila punu podršku realizaciji konkretnih projekata iz oblasti poljoprivrede, istakavši da je Srpska otvorena za investiranje slovačkih kompanija, kako u postojeće poljoprivredne subjekte, tako i u prerađivačku industriju.

Predstavnici "Polnovakia Agrar" predstavili su prerađivačke kapacitete kompanije, poljoprivredne proizvode, poslovne rezultate i iskustva koje ostvaruju na evropskom tržištu i iskazali spremnost za uspostavljanje saradnje sa privrednim subjektima u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva sa rukovodstvom željezničke kompanije ŽOS Trnava o mogućnostima zajedničkog poslovanja 

Dvodnevnu posjetu Slovačkoj premijerka Željka Cvijanović započela je razgovorima sa prvim ljudima željezničke kompanije ŽOS Trnava, koja je prije nekoliko godina kupila fabriku šinskih vozila "GOŠA" iz Smederevske Palanke.

Premijerka Srpske razgovarala je sa vlasnikom i generalnim direktorom ove slovačke firme Vladimirom Torom i Milošem Kiselicom o mogućnostima zajedničkog poslovanja u Republici Srpskoj i mogućem restruktuiranju Željeznica Republike Srpske.

Sastanak premijerke sa rukovodstvom željezničke kompanije ŽOS Trnava (Foto: Srna)

Tokom sastanka predstavnici ove kompanije upoznali su predsjednicu Vlade Srpske sa poslovanjem i ciljevima ŽOS Trnava i predočili rezultate koje već ostvaruju u regionu, te izrazili spremnost za učešće u projektu rekonstrukcije, modernizacije i finansijske konsolidacije poslovnog sistema Željeznica Republike Srpske.

Premijerka Cvijanović je istakla opredjeljenje Vlade da u neposrednim kontaktima i u saradnji sa domaćim i stranim privrednicima kreira ambijent u kojem će se ostvarivati dobri poslovni rezultati.

Ona je upoznala predstavnike kompanije ŽOS Trnava o prednostima i uslovima investiranja u Republiku Srpsku te izrazila nadu da će i ova kompanija prepoznati Republiku Srpsku kao dobru destinaciju za svoje investicije.

Pogledajte izjavu geneneralnog direktora ŽOS-a Miloša Kiselice:

ŽOS Trnava je vodeća kompanija u centralnoj Evropi koja se bavi proizvodnjom, modernizacijom i popravkom željezničkih vagona. U okviru grupacije ŽOS Trnava nalazi se i Fabrika šinskih vozila GOŠA iz Smederevske Palanke.

Sastanak premijerke sa rukovodstvom željezničke kompanije ŽOS Trnava (foto: RTRS)