latinica  ћирилица
27/04/2016 |  20:06 | Autor: B92

Čukarički odložio slavlje Zvezde

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Crvenu zvezdu u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije i odložili proslavu titule crveno-bijelih.

Čukarički je pred praznim tribinama stadiona Rajko Mitić odigrao odličan meč i potpuno zasluženo slavio rezultatom 2:1.

Samo nekoliko dana pošto su pobijedili Partizan sa 2:1, izabranici trenera Milana Lešnjaka potvrdili su kvalitet i spriječili Zvezdu da već sada matematički obezbijedi 27. titulu šampiona Srbije u klupskoj istoriji.

Takođe, nanijeli su momcima iz Ljutice Bogdana prvi poraz u sezoni.

Igrači Miodraga Božovića su zahvaljujući upravo tom ishodu u Humskoj imali priliku da poslije dvije utakmice doigravanja dođu do trofeja, ali su Brđani sada možda i zakomplikovali borbu za vrh.

Poslije ovog trijumfa imaju 36 bodova, šest manje od današnjeg rivala i čak osam više, uz meč više u odnosu na crno-bijele.

Ponovo je blistao fenomenalni napadač Andrija Pavlović koji je tokom čitave utakmice mučio odbranu domaćina i na kraju bio dvostruki strijelac. Kod prvog gola imao je mnogo sreće jer je njegov udarac glavom na centaršut Stefana Živkovića zakačio Le Taleka, lopta je promijenila pravac i zamijenila u donjem desnom uglu.

Prethodno su gosti promašili jednu polupriliku, dok je udarac Aleksandra Kataija završio na stativi.

Drugo poluvrijeme počelo je inicijativom domaćih, koju je Čukarički prekinuo fenomenalnim napadima iz kojih se izrodio penal u 54. minutu. Fenomenalni napadač prihvatio je dugu loptu između štopera, a onda kao na malom fudbalu nasamario Lukovića, proturivši mu petom loptu kroz noge. U nastavku akcije pronašao je Filipa Stojkovića, njega je oborio Donald, a sudija Milan Ilić opravdano pokazao na bijelu tačku. Pavlović je bio siguran i tada se činilo da će Čuka rutinski privesti meč kraju.

Međutim, poslije još nekoliko propuštenih prilika, uslijedila je kazna u 70. minutu. Marko Petković je centrirao sa desnog boka, Le Talek je glavom šutirao sa 15 metara, lopta se odbila od prečke, a na nju je natrčao Katai i glavom je ubacio u mrežu.

Ostali mečevi četvrtog kola plej-ofa na programu su u četvrtak.