latinica  ћирилица
27/04/2016 |  22:05 | Autor: RTS

Milošević: Ćurčić pokazao ogromnu posvećenost

Dosadašnji direktor A reprezentacije Srbije Savo Milošević rekao je da je iz moralnih razloga podnio ostavku na tu funkciju, pošto je na njegov prijedlog za selektora postavljen Radovan Ćurčić, s kojim je Fudbalski savez Srbije sporazumno raskinuo ugovor.
Savo Milošević - Foto: RTRS
Savo MiloševićFoto: RTRS

FSS je danas saopštio da je sporazumno raskinut ugovor sa Ćurčićem, a bivši selektor naveo je da odlazi jer "nedostaju ambijent i puna podrška za ostvarenje ciljeva".

"Suočen sa činjenicom da je zbog odsustva podrške došlo do sporazumnog raskida ugovora sa sada već bivšim selektorom, podnio sam ostavku kao odgovorno lice na čiji prijedlog je Radovan Ćurčić i postavljen za selektora A reprezentacije. Ostavka je moralni čin, jer bez neophodnog ambijenta i povjerenja, ne može da se ostvari ono u šta sam čvrsto vjerovao, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji", naveo je Milošević u saopštenju objavljenom na sajtu FSS-a.

"Ostajem pri uvjerenju da bi s Radovanom Ćurčićem Srbija sigurno našla put do Rusije 2018, ali na moju žalost, presudile su neke druge okolnosti i razmišljanja, koja meni nisu ostavila izbora", dodao je on.

Milošević je naveo da je Ćurčić pokazao ogromnu posvećenost i zahvalio mu na saradnji.

"Hvala i njegovom stručnom štabu, svim igračima i pojedincima koji su vjerovali u naš zajednički rad i projekat. Reprezentaciji Srbije od sveg srca želim uspjeh u kvalifikacijama i da obraduje naciju i izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Milošević.