latinica  ћирилица
28/04/2016 |  08:49 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

LE: Viljareal dočekuje Liverpul (VIDEO/RTRS, 21.05)

Fudbaleri Viljareala večeras dočekuju Liverpul u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope.
LE: Viljareal-Liverpul (Ilustracija: RTRS) -
LE: Viljareal-Liverpul (Ilustracija: RTRS)

Ovaj susret koji se igra od 21.05, prenosiće RTRS.

U drugom polufinalu, u istom terminu će se sastati Šahtjor Donjeck i Sevilja. 

Viljareal je stigao do polufinala a sada je, čini se, pred njim najveći izazov i najteža prepreka na putu ka finalu – Liverpul. "Žuta podmornica" pokušaće da iskoristi prednost domaćeg terena kako bi stekla prednost pred revanš u Liverpulu.

- Zbog svog imena i istorije su favoriti, ali ne mislim da smo manje vrijedni. Sigurna sam da možemo da ih savladamo. Osnova njihove igre je da izlaze daleko od svog gola i pritišću protivničku dobranu. Ako to riješimo, možemo do trijumfa - rekao je trener Viljareala, Marseliono Garsija Toral.

Redsi, poslije eliminacije Boriusije, u onom dramatičnom meču, nemaju namjeru da staju do finala, a oni se nadaju i trofeja.

- Rano je da o tome pričamo. Moramo proći Viljareal, koji je odlična ekipa. To pokazuje i njihov plasman na četvrto mjesto u nacionalnom šampionatu. Igraju disciplinovano, sa jakom odbranom i kontranapadima. Vjerujem da imamo protuigru – smatra trener Liverpula, Јirgen Klop.

U drugoj utakmici sastaće se branilac trofeja, Sevilja i Šahtjor. Sevilja uživa u rezultatima ove godine, ali želi da brani trofej. Znaju snagu rivala.

- Izgubili su mnogo igrača, ali igraju odlično. Imaju dosta Brazilaca u ekipi i to je njihova posebna snaga. Ipak, vjerujem u svoje igrače i dobar rezultat – rekao je trener Sevilje, Unaj Emeri.

Šahtjor ima priliku da se plasira u finale, iako već odavno ne igra na svojoj Dombas areni.

- Imamo dobre šanse iako igramo protiv odlične ekipe koja ima igrače koji su igrali u velikim evropskim klubova. Smatram da možemo u finale – istakao je trener ove ekipe, Mirčea Lučesku.