latinica  ћирилица
28/04/2016 |  19:11 | Autor: SRNA

DNS: Seminar o učešću mladih u političkim porcesima

Organizacija mladih Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske organizovala je na Palama edukativni seminar o ulozi i učešću mladih u političkim procesima lokalnih samouprava i participaciji mladih u lokalnim izbornim procesima.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Momčilo Žugić rekao je novinarima da ova stranka posvećuje veliku pažnju afirmaciji aktivizma mladih članova na planu kreiranja lokalnih politika s ciljem stvaranja uslova za bolji život svih građana Srpske.

"Mladi DNS-a veoma su voljni i zainteresovani za učešće u političkim procesima koji vode ka daljoj demokratizaciji odnosa u Srpskoj. Istovremeno, spremni su i otvoreni za dijalog sa mladim kolegama iz partnerskih političkih opcija, sve u interesu prosperiteta Srpske", poručio je Žugić.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Pale Marko Kubatlija ponovio je da je cilj večerašnjeg skupa priprema najmlađeg članstva ove stranke za predstojeće lokalne izbore.

On je naglasio da su mladi DNS-a organizovali danas na Palama nekoliko humanitarnih akcija koje su, povodom Vaskrsa, posvetili socijalno ugroženim porodicama i štićenicima Doma za stara lica "Natura" na Palama.