latinica  ћирилица
28/04/2016 |  22:27 | Autor: TANЈUG

Radonjić: Ostvarili smo zacrtani cilj

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nakon pobjede nad Mega Leksom (95:88) rekao je da da je njegova ekipa ostvarila zacrtani cilj i istakao da se nada da povreda Nemanje Dangubića nije ozbiljnije prirode.
Dejan Radonjić (Foto: cdm.me) -
Dejan Radonjić (Foto: cdm.me)

"Rekao sam da očekujem tešku utakmicu. Uspjeli smo da ipak večeras budemo bolji od Mege, odlična su ekipa i okrećemo se narednom meču. Nadam se da povreda Dangubića nije ozbiljnije prirode i da ćemo moći da računamo na njega u nastavku serije. Ali, i ako ne bude igrao iste su nam ambicije i želje“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je dodao da ekipa u drugom emču mora da popravi odbranu.

"Veliki broj poena koje smo primili ukazuje na to da želimo da u drugom meču igramo znatno bolju odbranu“.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić istakao je da je njegov tim utakmicu prelomio boljom igrom u drugom poluvremenu.

“Znali smo da će biti teško. Mlada ekipa Mege igra veoma agresivno, ali odradili smo dobar posao u drugom poluvremenu. Pritisli smo ih i zasluženo pobijedili. Naravno to ništa ne mora da znači i okrećemo se drugoj utakmici“.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević čestitao je crveno-bijelima na pobjedi i naglasio da su loša odbrana i skraćena rotacija presudili.

“Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Nismo igrali dovoljno dobro da bismo pobijedili Zvezdu. Igrači su se štedeli a to nije način da se pobijedi Zvezda. Ko god da je na terenu mora da pruži maksimum. Moramo da analiziramo greške i da probamo da se u Mitrovicu vratimo sa 1:1“, rekao je Milojević i naglasio da napad ne donosi pobjedu već odbrana.

“Dva- tri šuta su presudila koje je Zvezda ubacila, ali nisam zadovoljan današnjom utakmicom. Nismo došli da izgubimo 27 ili sedam razlike, jer razlika nije bitna, poraz je poraz. Ne volim da mi igra zavisi od napada, već od odbrane. Vraćali smo se kroz dobar napad, ali nismo odgovorili u odbrani. Pokušaćemo da ne ponovimo ovakvu igru u odbrani u drugoj utakmici“, rekao je Milojević i dodao da ne vjeruje da će Luvavu biti spreman za drugu utakmicu.

Košarkaš Mege Nikola Ivanović rekao je da njegov tim nije uspio da pronađe pravu igru u odbrani i da je Zvezda zasluženo slavila u prvom meču finalne serije ABA lige.

“Prva utakmice finalne serije dosta specifična za nas, nakon duže pauze. Nismo odigrali u odbrani kako smo igrali tokom čitave sezone. Zvezda je to dobro iskoristila i zasluženo slavila. Međutim ovo je plej-of i nema vremena za tugovanje, večeras analiza i spremanje za narednu utakmicu", poručio je Ivanović.