latinica  ћирилица
29/04/2016 |  10:56 ⇒ 13:43 | Autor: SRNA

Bh. zvaničnici čestitali Vaskrs

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je danas čestitke povodom Vaskrsa svim pravoslavnim vjernicima u BiH, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju i pravoslavnom sveštenstvu.
Vaskrs - Foto: SRNA
VaskrsFoto: SRNA

"Želim da u miru, zajedništvu i blagostanju provedete presvete praznične trenutke, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža porodično i prijateljsko okruženje. Neka vam Hristovo vaskrsnuće donese sreću, ljubav i blagostanje", ističe se u čestitki.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku povodom Vaskrsa Njegovom preosveštenstvu episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i svim pravoslavnim vjernicima u BiH.

"U ime Savjeta ministara i u svoje lično ime svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u BiH želim da Vaskrs provedu u miru, zdravlju i blagostanju, u krugu porodice i prijatelja", navodi Zvizdić u čestitki.

On je pozvao vjernike da u svjetlu Vaskrsa njeguju duh tolerancije i pomirenja i da zajedništvom grade društvo zasnovano na vladavini prava i poštovanju različitosti koje krase BiH.

"Neka vam je srećan Vaskrs", poručio je Zvizdić.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić čestitao je Vaskrs svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u BiH.

"Vaskrs nam vraća nadu u bolje sutra, čemu moramo biti istinski posvećeni, boreći se za opšte dobro, ravnopravnost svakog čovjeka", navodi se u čestitki.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je vaskršnju čestitku Njegovom preosveštenstvu episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju.

"Vama, pravoslavnom sveštenstvu i svim pravoslavcima u BiH želim da najveći hrišćanski praznik Vaskrs provedete u zdravlju, porodičnoj radosti i duhovnoj ispunjenosti", navedeno je u čestitki.