latinica  ћирилица
03/05/2016 |  11:20 | Autor: RTS

ЈSL: Zvezda protiv Voždovca, Partizan gostuje u Surdulici

Crvena zvezda ima novu priliku da ovjeri titulu. Crveno-bijeli gostuju Voždovcu i pobjedom bi i matematički obezbijedili titulu. Drugoplasirani Čukarički na svom terenu igra protiv Vojvodine. Pobjeda bi tim sa Banovog Brda dovela na korak od istorije – drugog mjesta na kraju sezone. Partizan gostuje u Surduluci, dok Borac iz Čačka dočekuje Radnički iz Niša.
Јelen Super liga - Foto: ilustracija
Јelen Super ligaFoto: ilustracija

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtom kolu plej-ofa Superlige gostuju Voždovcu sa željom da ostvare trijumf i vrate se na pobjednički kolosjek, nakon što su prethodne nedjelje protiv Čukričkog, na praznoj Marakani, doživjeli prvi poraz ove sezone.

Tim Miodraga Božovića biće oslabljen neigranjem suspendovanih Marka Grujića i Aleksandara Kataija, ali se vraćaju Zoran Rendulić, Predrag Sikimić i Hugo Vijeira.

Drugoplasirani Čukarički u derbiju kola dočekuje Vojvodinu i u slučaju novog trijumfa, osmog uzastopnog, gotovo sigurno obezbijediće istorijski plasman. Konkurent ekipi sa Banovog brda u borbi za poziciju broj 2, Partizan, gostuje izuzetno nezgodnom Radniku iz Surdulice, dok Borac iz Čačka, sa povratnikom Miloradom Kosanovićem na klupi, dočekuje Radnički iz Niša.

U plej-autu "rasterećeni" Novi Pazar pokušaće da odličnu seriju rezultata nastavi i protiv Јavora, a najzanimljiviji duel trebalo bi da bude mali gradski derbi na Banjici između Rada i OFK Beograda.

Priliku da izbori opstanak imaće Spartak, koji dočekuje skoro otpisanu Јagodinu. Metalac i Mladost još nisu prebrinuli sve brige, ali bi lako moglo da se desi da pobjednik međusobnog duela u Gornjem Milanovcu obezbijedi mjesto u Superligi i naredne sezone.