latinica  ћирилица
03/05/2016 |  11:36 | Autor: TANЈUG

Požar na Karaburmi, šest osoba zbrinuto u bolnici

U Ulici Pere Ćetković na Karaburmi u Beogradu jutros u 7.26 izbio je požar u stanu, a šest osoba zbrinuto je u bolnici, među njima i trogodišnje dijete, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
Požar na Karaburmi - Foto: RTS
Požar na KaraburmiFoto: RTS

"Tri osobe koje su se nagutale dima prevezene su u Vojnomedicinsku akademiju, dok su dvojica vatrogasaca prevezena u Kliniku za opekotine u Zvečanskoj", rekla je Macura.

Ona je dodala da je trogodišnje dijete prevezeno u Institut za majku i dete na insistiranje majke, ali da nema povrede.

Stanar zgrade koji živi na četvrtom spratu Zoran Avramović kaže da je osjetio dim u svom kupatilu i da je pomislio da se ventilator zapalio, ali kada je otvorio ulazna vrata pokuljao je dim i onda je shvatio da se nešto ozbiljnije dešava u zgradi.

"Probudio sam unuku, ćerku, zeta, suprugu. Brzo su došli vatrogasci... Unuku smo držali na prozoru, mi smo bili na prozoru", rekao je Avramović i dodao da je veliki problem predstavljao dim, koji je kuljao na sve strane, tako da se kroz hodnik zgrade nije moglo napolje.

Ubrzo su, kako kaže, došli vatrogasci i evakuisali članove njegove porodice, unuka je prevezena preventivno u Institut za majku i dijete.

Avramović kaže da je požar izbio na prvom spratu u stanu gdje živi stariji čovjek, ali da se još ne zna odakle je vatra krenula.