latinica  ћирилица
04/05/2016 |  21:05 | Autor: SRNA

I.Sarajevo- Koncert "Da vaskrsne dobro u nama"

Tradicionalni humanitarni koncert pod nazivom "Da vaskrsne dobro u nama" i ove godine održan je u Istočnom Sarajevu povodom vaskršnjih praznika, a prisustvovao je veliki broj građana čiji će novčani prilozi prikupljeni ovom prilikom biti podijeljeni socijalno ugroženim sugrađanima.
Istočno Sarajevo: Humanitarni koncert "Da vaskrsne dobro u nama" - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo: Humanitarni koncert "Da vaskrsne dobro u nama"Foto: SRNA

Koncert na kojem su učestvovali mladi iz Srednjoškolskog centra, Osnovne muzičke škole iz Istočnog Sarajeva i djeca iz vrtića "Vratite nam osmjeh", organizovali su Srpska pravoslavna crkvena opština novosarajevska u Istočnom Novom Sarajevu, Udruženje omladine i roditelja "Vratite nam osmjeh" i Forum teatar u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Izvršni direktor Udruženja "Vratite nam osmjeh" Zdenka Marić podsjetila je da je ovo treća godina kako se organizuje ova aktivnost, koja prerasta u tradicionalnu.

Marićeva je izjavila Srni da je želja bila da se u vrijeme vaskršnjih praznika pokloni jedan dan licima sa invaliditetom i djeci sa poteškoćama u razvoju, "mada oni zaslužuju da svaki dan bude njihov".

Ona je istakla da su u programu učestvovali isključivo mladi jer je namjera bila da se na taj način kod mladih generacija od malena razvija senzibilitet prema humanitarnom radu i dobrotvornim akcijama.

"Sva sredstva prikupljena večeras od priloga građana biće dodijeljena članovima udruženja, materijalno ugroženim porodicama i omladini sa invaliditetom", naglasila je Marićeva.

Paroh novosarajevski Mladen Drobnjak rekao je da je i ovogodišnja ideja humanitarnog koncerta, kao i prethodnih, da se u vrijeme vaskršnjih praznika podstaknu svi sugrađani, ljudi dobre volje i vjernici da pomognu jedni drugima, da se prihvate drugi i drugačiji kojima je potrebna pomoć.

"`Ljubimo jedni druge` poruka je koju nam šalje Hristos i po kojoj ćemo biti poznati da smo njegovi učenici", istakao je paroh Drobnjak i dodao da građani Istočnog Sarajeva odlično prate i odazivaju se ovim humanitarnim akcijama.