latinica  ћирилица
06/05/2016 |  11:04 | Autor: SRNA

Radnici "Krivaja-Mobela" sa predstavnicima Vlade FBiH

Predstavici firme "Krivaja-Mobel" iz Zavidovića od jutros su na sastanku sa predstavnicima Vlade Federacije BiH, a oko 100 radnika je u blizini fabrike održalo zbor, gdje su dogovorili dalje aktivnosti s ciljem ostvarivanja svojih zahtjeva.
Radnici Krivaje blokirali Zavidoviće (arhiva) - Foto: klix.ba
Radnici Krivaje blokirali Zavidoviće (arhiva)Foto: klix.ba

Na zboru je dogovoreno da će do 12.00 časova čekati odgovor iz Sarajeva, nakon čega će, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi ili ne bude postignut dogovor, stupiti u štrajk glađu, a nisu isključene ni radikalnije mjere.

Mirsad Hodžić iz Zavidovića, koji u "Krivaji-Mobel" radi već 32 godine, rekao je za portal "Kliks" da su već neki zahtjevi ispunjeni i da se čeka odgovor iz Sarajeva.

"Na jučerašnjem proširenom sastanku Sindikata donijeli smo odluku da je novi stečajni upravnik dužan da sprovede nove mjere, da nam obezbijedi popis imovine i raspisivanje tendera za njenu prodaju. Naš najveći cilj je da se vratimo poslu i zaradimo naš novac", istakao je Hodžić.

Predstavnik Sindikata Besim Hasić juče je rekao da su radnici spremni i da se poliju benzinom ukoliko ne bude riješen njihov problem jer više ništa nemaju da izgube.

"Dužni su nam 12 mjeseci minulog rada, plate, a najgore je što su nam ukinuli socijalno zbrinjavanje", izjavio je Hodžić, koji tvrdi da je stanje alarmantno.

Prema njegovim riječima, radnici stoje kod prodavnica i traže marku-dvije da kupe vreću brašna, a ljudi koji redovno koriste terapiju nemaju od čega da kupe lijekove.