latinica  ћирилица
08/05/2016 |  12:37 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Potpisana saradnja Trebinja i italijanske opštine Anja

Predstavnici grada Trebinja i italijanske opštine Anja danas su potpisali Protokol o saradnji, a trebinjski učenici biće prvi koji će uspostaviti prijateljske odnose tokom sedmodnevnog boravka kod vršnjaka Italijana.
Potpisana saradnja Trebinja i italijanske opštine Anja - Foto: SRNA
Potpisana saradnja Trebinja i italijanske opštine AnjaFoto: SRNA

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da će grupa učenika od 4. do 11. juna boraviti u opštini Anja, nakon čega će im se pridružiti i delegacija Grada kao i jedan broj privrednika da bi se upoznali o iskustvu tamošnjih poljoprivrednih proizvođača i primijenili ih na ovim područjima.

"S obzirom da se i tamo velika pažnja posvećuje proizvodnji grožđa i vina, te povrtlarskih kultura, biće vrlo interesantna razmjena iskustava", rekao je Vučurević.

Gradonačelnik italijanske opštine Anja Đan-Luka Piva istakao je da mu je posebno drago što su prijateljske odnose započeli sa najmlađima, naglašavajući da slijedi i saradnja u oblasti kulture i privrede.

"Opština Anja je na raspolaganju za svaki vid saradnje, od proizvodnje vina do drugih grana i nadam se da ćemo u što skorije vrijeme imati konkretne dogovore", istakli su predstavnici itlajanske opštine.