latinica  ћирилица
16/05/2016 |  08:58 ⇒ 10:11 | Autor: B92

Vilander: Đoković ove sezone uzima Zlatni slem

Sedmostruki osvajač Gren slem titula Mats Vilander smatra da će Novak Đoković ove sezone uzeti Zlatni slem – sva četiri najveća turnira i zlato na OI.
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org) -
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org)

“Štefi Graf je to uradila 1988. godine, pratio sam pomno njene igre i to je bilo zaista nevjerovatno, ali mislim da Novak može i da će najvjerovatnije to i ostvariti“, rekao je Šveđanin, koji sada radi kao komentator Evrosporta.

“Đoković i Marej su glavni favoriti na Rolan Garosu, zajedno sa Nadalom. Možda Rafa nije igrao sjajno, ali imao je dobru sezonu na šljaci i dobar meč sa Đokovićem – on ima samopouzdanje u Parizu i igra se na tri dobijena seta, biće teško sa Rafom“, dodao je Vilander.

Marej igra sjajno na šljaci – polufinale u Monte Karlu, finale u Madridu i titula u Rimu.

“Marej je uradio mnogo stvari. Može li da osvoji Gren slem? Uzeo je US open 2012. godine. Može li da osvoji Vimbldon? Uradio je to. Osvojio je i OI i Dejvis kup, tako da nema razloga da ne osvoji i Rolan Garos. Mislim da mu odgovara što se igra na tri dobijena seta, iako je u posljednje vrijeme loše prolazio sa Đokovićem u tom formatu“.

Vilander je tri puta osvojio Rolan Garos – 1982, 1985. i 1988. godine.

“Nijednom od ta tri puta nisam osvojio turnir na šljaci prije toga. Važno je da budeš svjež i da dođeš sa samopouzdanjem. Ono dolazi sa titulom u Parizu, jasno je da ga Nadal ima mnogo, a Đoković je pod pritiskom jer mu je potrebno da osvoji Rolan Garos kako bi postao jedan od najboljih svih vremena“, zaključio je Vilander.

Rolan Garos počinje u nedjelju.