latinica  ћирилица
19/05/2016 |  08:34 | Autor: SRNA

Novi Grad: Na "Trkama slobode" učestvuje oko 800 djece

U Novom Gradu večeras će biti održane "Trke slobode" na kojima će učestvovati 800 učenika novogradskih osnovnih i srednjih škola i djece predškolskog uzrasta.
Novi Grad - Foto: RTRS
Novi GradFoto: RTRS

Predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Novi Grad Dejan Blagojević rekao je da će trke biti svečano otvorene u 17.00 časova na trgu Mladena Oljače, te da će prvo nastupiti najmlađi učesnici.

"Prije zvaničnog otvaranja u revijalnom dijelu će prošetati djeca uzrasta do tri godine, a nakon otvaranja djeca predškolskog uzrasta i nakon njih učenici", rekao je Dejanović, dodajući da će biti 150 djece predškolskog uzrasta, između 500 i 600 osnovaca i stotinak srednjoškolaca.

On je istakao da je novost da će ove godine biti održana i trka seniora na pet kilometara za koju je prijavljeno 30 učesnika, među kojima su prvak BiH Osman Јunuzović i olimpijka Lucia Kimani.

Dejanović je pojasnio da su rute večerašnjih trka od 70 metara za najmlađe učesnike do 800 metara za srednjoškolce.

"Trke slobode", povodom 1. maja, Dana oslobođenja Novog Grada u Drugom svjetskom ratu, i 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, organizuje opština uz tehničku podršku Društva pedagoga Novi Grad.