latinica  ћирилица
19/05/2016 |  09:05 | Autor: SRNA

Selekcije škole fudbala "BAAP evrogol" osvojile četvrto mjesto na turniru u Beču

Selekcije Škole fudbala "BAAP evrogol" iz Pelagićeva uzrasta od deset i 11 godina osvojile su četvrto mjesto na Međunarodnom fudbalskom turniru u Beču, koji je okupio ekipe iz devet evropskih zemalja.
Selekcije Škole fudbala "BAAP evrogol" iz Pelagićeva u Beču - Foto: SRNA
Selekcije Škole fudbala "BAAP evrogol" iz Pelagićeva u BečuFoto: SRNA

Vlasnik Škole fudbala "BAAP evrogol" Nikola Šarkanović rekao je da su ostvareni rezultati na turniru u Beču dokaz da se na ovim prostorima dobro radi sa najmlađim kategorijam.

On je naveo da je selekcija uzrasta od 11 godina poražena u polufinalu rezultatom 2:1 od ekipe OFK "Beograda", koja je i osvojila turnir.

"Do polufinalnog duela obje ekipe su imale po šest ubjedljivih pobjeda", rekao je Šarkanović i dodao da je ekipa iz Pelagićeva u borbi za treće mjesto poražena od domaćina turnira "Donaua" rezultatom 0:2.

Kapiten selekcije uzrasta od 11 godina Danilo Simić dao je na turniru sedam golova.

Selekcija uzrasta od deset godina poražena je u polufinalu od ekipe "Union Rorbah" rezultatom 1:2, a u borbi za treće mjesto izgubila je od domaćina "Donaua" sa 3:1.

Na turniru, koji je održan od 14. do 16. maja, najmlađa selekcija Škole fudbala "BAAP evrogol" iz Pelagićeva uzrasta od devet godina nije uspjela da prođe kvalifikacionu grupu.

Mladi fudbaleri iz Pelagićeva igraju veliki broj turnira širom Evrope, a ove godine osvojili su prvo mjesto na "Trofeju Bajerna" u Minhenu.