latinica  ћирилица
19/05/2016 |  17:16 ⇒ 19:21 | Autor: SRNA

Zvornik: Na uličnoj trci više od hiljadu učenika

Na Uličnoj trci, koja je organizovana danas, povodom 21. maja – Dana grada Zvornika, učestvovalo je više od hiljadu učenika osnovnih i srednjih škola, koji su, u zavisnosti od uzrasta, trčali dužinu od 60 do 800 metara glavnom gradskom ulicom.
Zvornik - ulična trka - Foto: SRNA
Zvornik - ulična trkaFoto: SRNA

Učesnike je pozdravio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ističući da je ovo, uz manifestaciju mališana iz Dječijeg vrtića "Naša radost", koji su na ulici crtali svom gradu, veliki početak obilježavanja Dana grada.

"Hvala djeci koja učestvuju u atletskom dijelu programa i vama koji ste došli da ih bodrite, jer Dan Zvornika je dan svih nas i treba da damo doprinos njegovom obilježavanju", rekao je Stevanović.

Savjetnik gradonačelnika za omladinu, sport i nevladin sektor Ognjen Pavlović pojasnio je da su bile ukupno 22 trke, odnosno 11 u ženskoj i isto toliko u muškoj konkurenciji.

On je podsjetio da je Gradska uprava po drugi put organizovala Uličnu trku u kojoj su učestvovali djeca i učenici uzrasta od pet do 18 godina.

Prema njegovim riječima, pobjednici prva tri mjesta u trkama svog uzrasta dobiće medalje, diplome i robne nagrade koje su obezbijedili sponzori, dok je za sve učesnike bilo obezbijeđeno osvježenje i hrana.

Pavlović je najavio da je cilj Gradske uprave da u narednim godinama pokuša da organizuje polumaraton ili maraton.

Trener Atletskog kluba Zvornik Momčilo Mandić istakao je da su ovakve manifestacije izuzetno značajne za djecu i mlade ljude, jer ih motivišu da se bave sportom.

Učesnici su ocijenili da je manifestacija bila sjajna, ali i da je konkurencija bila velika.

Po završetku trka proglašeni su pobjednici i uručene nagrade. Organizatori Ulične trke bili su Atletski klub i Gradska uprava Zvornik.

U okviru obilježavanja Dana grada, "Pozorište mladih Zvornik" odigraće večaras predstavu "Ožalošćena porodica" u Domu omladine.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje dana grada.