latinica  ћирилица
19/05/2016 |  19:02 ⇒ 19:21 | Autor: SRNA

Odigrana revijalna utakmica "Crvena zvezda" - "Gračanica"

U sportskom centru "Dragan DŽajić" u Gračanici danas je pred nekoliko hiljada gledalaca odigrana revijalna fudbalska utakmica između beogradske "Crvene zvezde" i ekipe "Gračanice".
Crvena Zvezda - Gračanica - Foto: SRNA
Crvena Zvezda - GračanicaFoto: SRNA

"`Crvena zvezda` je pobijedila, ali je rezultat nebitan u odnosu na cilj i svrhu današnjeg meča", rekao je Srni "Zvezdin" trener Miodrag Božović.

Revijalnu utakmicu su organizovali navijači "Zvezde" sa Kosova i Metohije s ciljem da se prikupe sredstva namijenjena pomoći Eparhiji raško-prizrenskoj eparhiji.

Božović kaže da je srećan što je zajedno sa direktorom FK "Crvena zvezda" Zvezdanom Terzićem doveo ekipu "Zvezde" u Gračanicu i da je poslije 1991. godine imao priliku da zajedno sa igračima posjeti Manastir Gračanicu.

"Koliko meni i mojim igračima znači poseta Manastiru Gračanica, kao jednom od najstarijih i najznamenitijih srpskih manastira, toliko ovom narodu znači i naš dolazak na Kosovo", rekao je Božović, dodajući da su se "Zvezdini" navijači uvijek odazivali tamo gdje je trebalo da se pomogne.

Prikupljena sredstva od prodatih ulaznica biće uplaćena Eparhiji raško -prizrenskoj.

Vladeta Kostić, predsjednik opštine Gračanica, uručio je rukovodstvu "Crvene zvezde" priznanja i zahvalnice.

Utakmica "Gračanica" - "Crvena zvezda", druga u posljednje dvije godine, protekla je bez incidenata, uz jako obezbjeđenje Kosovske policijske službe.