latinica  ћирилица
20/05/2016 |  08:23 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Sajam zanimanja u Banjaluci (VIDEO/FOTO)

Učenici završnih razreda osnovnih škola, koji su u dilemi o izboru srednje škole imali su priliku da se odluče - na prvom Sajmu zanimanja Republike Srpske.
Sajam zapošljavanja u Banjaluci - Foto: RTRS
Sajam zapošljavanja u BanjaluciFoto: RTRS

Zanatlije, preduzetnici i privrednici učenicima su objašljavali šta ih čeka po završetku škole, kakav posao treba odabrati i kakvi su uslovi za rad. Da li će Sajam uticati na rezultate upisa, i hoćemo li imati više zanatlija, biće poznato polovinom juna, nakon upisa.

Cilj Sajma zanimanja jeste upoznavanje učenika sa strukama i zanimanjima za školsku 2016/17. godinu sa fokusom na zanimanja koja su potrebna privredi, što će pomoći učenicima da prepoznaju svoje potencijale i sklonosti pri izboru budućeg zanimanja.

Sajam zanimanja u Banjaluci (Foto RTRS)

Ovo je odlična prilika da učenici i njihovi roditelji razgovaraju sa profesorima srednjih škola i predstavnicima stručnih službi.

Sajam zanimanja u Banjaluci (Foto RTRS)

Sajam prvi put organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u saradnji sa Republičkom organizacijom za razvoj malih i srednjih preduzeća i Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Radno vrijeme Sajma je od 9.00 do 20.00 časova.