latinica  ћирилица
20/05/2016 |  14:04 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

Vujičić: Za sufinansiranje zapošljavanja 17 miliona KM

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je da je u četvorogodišnjem periodu, projektima zapošljavanja koje je sproveo Zavod, izdvojeno više od 17 miliona KM za sufinansiranje zapošljavanja 4.000 lica koja su pokrenula vlastiti biznis.
Beograd - konferencija o zapošljavanju - Foto: SRNA
Beograd - konferencija o zapošljavanjuFoto: SRNA

Vujičić je na regionalnoj konferenciji "Zapošljavanje teže zapošljivih grupa", koja je održana juče u Beogradu, upoznao učesnike sa stanjem i razvojem preduzetništva u Republici Srpskoj.

On je istakao da Zavod za zapošljavanje realizacijom projekata namijenjenih samozapošljavanju i zapošljavanju lica podržava razvoj preduzetništva i otpočinjanje vlastitog biznisa.

Regionalnu konferenciju organizovali su Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije i Kancelarija atašea za rad i socijalna pitanja Austrije.

Konferencija sastojala se od četiri panel diskusije na kojima su predočena iskustva i rješenja u aktivaciji i podršci zapošljavanju mladih, profesionalnoj rehabilitaciji i podsticanju zapošljavanja lica sa invaliditetom, procesu obrazovanja i sticanja novih vještina koje podstiču zapošljavanje teže zapošljivih kategorija, te u preduzetništvu.