latinica  ћирилица
20/05/2016 |  17:02 | Autor: SRNA

Pojačane radarske kontrole u distriktu od 23. do 29. maja

Policija Brčko distrikta vršiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 23. do 29. maja na većini putnih pravaca na području distrikta, posebno u naseljenim mjestima.
Radar policija - Foto: RTRS
Radar policijaFoto: RTRS

Iz Policije distrikta saopšteno je da je planirana kontrola mjerenja brzine kretanja vozila na svim magistralnim putevima koji iz Brčkog vode ka Bijeljini, Loparama, Tuzli i Banjaluci, kao i na više lokalnih saobraćajnica.

U saopštenju se dodaje da je analitičkim praćenjem stanja bezbjednosti u saobraćaju na području distrikta utvrđeno da na bezbjednost izuzetno utiče velika brzina kretanja vozila.

Napominje se da se na putnim pravcima Brčko-Lončari /u Ulici Dejtonska/, Brčko-Bijeljina /Ulica Bijeljinska/, Brčko-Čelić /Ulica Nikole Tesle/ i Brčko-Cerik /Malezijski put/ vrši kontrola brzine kretanja vozila iz dva smjera pomoću stacionarnih radara.

Iz Policije navode da će osim ovih najavljenih, biti vršene i nenajavljene kontrole brzine sa pokretnim radarom, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine.

Policija distrikta Brčko sugeriše svim učesnicima u saobraćaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.