latinica  ћирилица
20/05/2016 |  17:51 | Autor: SRNA

Malešević pozvao građane da uveličaju manifestaciju "Noć muzeja"

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević uputio je čestitku svim muzejima u Republici Srpskoj povodom manifestacije "Noć muzeja", koja se obilježava 21. maja, te pozvao građane Srpske da posjete muzeje i uveličaju ovu manifestaciju.
Dane Malešević - Foto: SRNA
Dane MaleševićFoto: SRNA

Malešević, povodom obilježavanja manifestacije "Noć muzeja", svim muzejima i muzejskim radnicima upućuje iskrene čestitke i želi im mnogo uspjeha u programima kojima obilježavaju ovu manifestaciju.

"Muzejske ustanove u Republici Srpskoj i ove godine su se pridružile evropskoj porodici muzeja, pa će u istoj noći poslati istu poruku - da sačuvamo kulturno i umjetničko blago, da ga njegujemo brižno kako dolikuje ostavštini, koja je drugo ime za identitet jednog naroda", navodi se u čestitki.

Učešćem u ovako značajnoj manifestaciji međunarodnog karaktera, kako je istakao Malešević, muzeji u Republici Srpskoj potvrđuju vlastiti kvalitet i važnost praćenja aktuelnih trendova u evropskoj muzejskoj zajednici, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Uvjeren sam da će bogatstvom i raznovrsnošću programa, uz zabavu i umjetničku kreativnost u kojoj učestvuju i učenici, muzeji u Republici Srpskoj privući publiku svih generacija i podsjetiti ih na ulogu muzeja koja se temelji na očuvanju kulturne baštine jednog naroda", rekao je Malešević.