latinica  ћирилица
20/05/2016 |  19:11 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Cvijanović: Biće rekonstruisan Fond zdravstva (VIDEO)

Fond zdravstvenog osiguranja mora da bude restrukturisan, i to u okviru reorganizacije cjelokupnog sektora zdravstva, izjavila je premijerka Željka Cvijanović.
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske - Foto: RTRS
Fond zdravstvenog osiguranja Republike SrpskeFoto: RTRS

Pojedine mjere koje moraju biti sprovedene navedene su u Ekonomskoj politici, kaže premijerka, i dodaje da rješavanjem ovih problema, Vlada u kontinuitetu obezbjeđuje unapređenje uslova pacijentima i zdravstvenim radnicima, što potvrđuje izgradnja i sanacija zdravstvenih obekata.

Ona je podsjetila da je otvoreno Јužno krilo Univerzitetskog kliničkog centra Srpske u Banjaluci, dok je u toku izgradnja sjevernog krila ove ustanove, te rekonstrukcija centralnog medicinskog bloka u vrijednosti 84 miliona evra.

"Ulazimo i u izgradnju Bolnice i Ustočnom Sarajevu u vrijednosti 50 miliona KM, dok je završena Bolnica u Bijeljini sa 70 miliona KM, Bolnica u Nevesinju 12,5 miliona KM", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, nema doma zdravlja koji nije bio pod intervencijom Vlade Republike Srpske u smislu da nisu obezbijeđena određena sredstva za rekonstrukciju, sanaciju ili izgradnju nekih novih domova zdravlja, te seoskih ambulanti.

Cvijanovićeva je dodala da je danas neuporedivo veći broj dijagnostičkih metoda u odnosu na neke metode ranije, kao i broj pacijenata koji se danas tretiraju u Srpskoj, a koji je ranije tretiran u inostranstvu.

Ona je podsjetila da je Narodna skupština Republike Srpske juče usvojila set zakona za borbu protiv sive ekonomije, ističući da očekuje velike rezultate od tih zakona.