latinica  ћирилица
21/05/2016 |  16:55 ⇒ 22/05/2016 | 15:03 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva: Јaka Srpska - garant budućnosti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Zvorniku da se moraju graditi i jačati institucije Srpske jer je Srpska garant budućnosti.
Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske - Foto: RTRS
Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike SrpskeFoto: RTRS

"Moramo razumjeti da je, bez obzira da li se nalazimo na nekoj od pozicija na bilo kom nivou, naš cilj samo jedan, a to je jaka Republika Srpska. Ona je garant ne samo naših života, već i budućnosti", istakla je Cvijanovićeva na svečanoj akademiji, povodom 21. maja - Dana grada Zvornika.

Ona je naglasila da je Republika Srpska ambijent u kome svako može da ostvari svoja prava i želje, ali isto tako i Republika Srpska traži da svako ima utvrđene obaveze.

"Budućnost znači da hoćemo da organizujemo porodicu, da hoćemo da živimo nesmetano, da hoćemo da nam se školuju djeca, da za našu djecu otvaramo radna mjesta, da imamo bolje i jače institucije koje će biti na usluzi građanima. To je ono što treba da nas drži zajedno", rekla je Cvijanovićeva.

Podsjećajući da je više od tri godine predsjednik Vlade Republike Srpske i da je prethodno vršila ministarsku poziciju, Cvijanovićeva je naglasila da se sa strahopoštovanjem odnosi prema Republici Srpskoj i njenom institucionalnom životu.

"Nema dobrog posla ako nemate svijest o tome da nešto volite i poštujete do te mjere da se plašite da li će svaki vaš korak biti ispravan", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da voli da koristi termin "izazov", koji su nametnuli stranci, i dodala da se Republika Srpska suočava sa velikim izazovima, ali da to suočavanje sa problemima, političkim i ekonomskim, pokazuje i neku žilavost.

"Zahvaljujem svim privrednicima koji su svih ovih godina ekonomske krize uspijevali da organizuju poslovne aktivnosti, obezbijede ljudima plate, izvršavaju svoje obaveze, iako to nije nimalo lako", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da su privrednici bili uporni u svojim poslovnim aktivnostima i da su se kada je trebalo obraćali Vladi Republike Srpske, koja je intervenisala i pomagala da se održi privredni život, a to znači i cjelokupan život Republike Srpske.